Фотовиставку “Наш Афон” відкрито у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки (м.Київ).

IMG_3763Світлини відомого грецького фотографа Костаса Асіміса присвячені історії становлення та розвитку життя монахів на Святій Горі Афон, афонським храмам, побудованим у стилі візантійської архітектури, сценам із життя мешканців Святої Гори, 24 травня були презентовані у Публічній бібліотеці  ім. Лесі Українки (м.Київ).

Як відомо, фотолітопис Святого Афона вівся більш-менш регулярно до кінця 30-років XX століття. Саме він доніс до нас образ преподобного старця Силуана Афонського. На жаль, у середині минулого століття через зменшення мешканців монастиря фотолабораторія поступово згорнула діяльність, а пластини з негативами зазнали руйнації. Також катастрофічних збитків монастирському архіву завдала пожежа, яка влітку 1968 року спустошила половину монастиря. І лише наприкінці 1980-х років минулого століття на унікальні дагеротипи Російського на Афоні Свято-Пантелеймонового монастиря звернув увагу грецький фотохудожник Костас Асіміс. У 1984 році він вперше побував на Святому Афоні й практично залишився там назавжди.

На особливому значенні Афону у духовному житті православних християн наголосив протоієрей Олег Кошуба – клірик Свято – Андріє – Володимирського храму кафедрального собору УПЦ, автор унікальної програми паломництва до цього святого місця та співробітник Паломницького Центру УПЦ. Після вітального слова, отець Олег від імені організаторів виставки, благословив пам’яні подарунки для співробітників бібліотеки.

IMG_3773

Родзинкою відкриття став музичний виступ від авторів виконавців, місіонера, керівника клубу авторського мистецтва, що діє при просвітницькому центрі кафедрального собору УПЦ, ієр. Володимира Шинкарука та співачки Лариси Кравець. Кожний з музичних творів – просто і в той же час глибоко передає справжні православні ціності та істни.

IMG_3794

І на завершення від екскурсовода, в особі Юрчук Людмили Михайлівни, адміністратора виставки всі охочі змогли долучитися до перегляду експозиції.

Кожен бажаючий зможе ознайомитись з виставкою з 24 квітня по 24 травня 2016р. за адресою: м.Київ, вул. В.Житомирська, 4 в приміщенні Відділу мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки.

Детальнішу інформацію можете отримати за тел.:
(044)  278-70-03  www.lucl.kiev.ua
(044)  529-03-59,  www. soborna.church.ua

Організатор та автор просвітницького поекту фотовиставка “Наш Афон” є духовно – просвітницький центр кафедрального собору УПЦ (галерея “Соборна”). З питань організації та проведення виставки “Наш Афон” просимо звертатися до менеджер з організації виставкової діяльності ДПЦ КС УПЦ (галерея “Соборна”), Брич Інна Іванівна тел. 063 068 99 11, 095 671 12 11, (044) 529 03 59.  www.soborna.church.ua

Після офіційної частини на всіх чекала цікава екскурсія експозицією та приємне спілкування. Захід пройшов у напрочуд світлій та приємній атмосфері. Колектив галереї «Соборна» щиро вдячний співробітникам бібліотеки за гостинність та допомогу в організації виставки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *