Кожен з учнів неабияк старався і в результаті порадував батьків милою глиняною пташечкою.

IMG_9505Щонеділі двері галереї «Соборна» гостинно відчиняються для маленьких учнів– дітей з вадами слуху та мовлення, та їх турботливих батьків, які в рамках недільної школи «Чути серцем» вивчають жестову мову, спілкуються, танцюють, займаються творчістю, слухають оповідання із Біблії.

Цього разу заняття вийшло особливо гармонійним – це відмітили усі: і викладачі, і учні. Тема створення світу, яка була центральною протягом останніх двох занять, не дуже легка для сприйняття дітьми. Маленькі учні уважно слухали, як Бог створив небо і землю, планети і світила; коли викладач дійшла до моменту створення Богом живих істот, тварин та птахів, діти пожвавішали і почали брати активну участь в обговоренні: і це не дивно, адже така тема – реальний привід для вибуху фантазії.

IMG_9439Варто уявити собі, наскільки раді були учні приготованій для них несподіванці: саме цього дня до галереї завітала Єфросінії Проценко  з майстер-класом з виготовлення пташок із справжньої глини. Протягом цілої години кожен учень міг уявляти себе якщо не співтворцем, то принаймні причетним до створення чогось справжнього із «праху» – матеріалу, що є найбільш природнім серед усіх видів творчої «сировини». Наскільки глина екологічна, настільки ж приємна у роботі й просто в руках. Давно відомо, що ручна праця позитивно впливає на душевну гармонію, покращує настрій і навіть сприяє покращенню розумової діяльності. Діти інтуїтивно тягнуться до такої творчості, а тут сама тема уроку простимулювала малюків задіяти у процесі ліплення всю свою фантазію: адже їхнім завданням було «створити» справжню пташку та «заселити» її у лісі, в полі чи деінде – головне розширити горизонт свого внутрішнього творчого зору.

Надзвичайно приємно й радісно було спостерігати за такими зайнятими своєю роботою дітками. Кожен з учнів неабияк старався і в результаті порадував батьків милою глиняною пташечкою.  Коли майстер-клас добіг свого кінця, а казкові птахи здобули свого остаточного вигляду й були вже готові злітати у повітря, діти дружньо зайняли місця у залі: традиційно учні недільної школи переглядають мультфільми на християнську тематику який перекладала на жестову мову Надія Свирідовська викладач недільної школи. Цього разу на екрані  розгорнулася історія життя та подвигу великого святого Георгія Побідоносця, яка повністю захопила дитячу увагу й повернула русло уроку в його звичайний недільний формат.

Отож, заняття НШ “Чути серцем” проводяться в просвітницькому центрі КС УПЦ за адресою: м.Київ, Залізничне шосе, 3, галерея «Соборна» (вхід з боку автостоянки). Детальна інформація за тел.: 067 289 77 55 Анна Андріївна Блощинська.

автор О.Полякова

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *