Просвітницька фотовиставка “Наш Афон”, відкриється у Ірпінському історико-краєзнавчому музеї.

1-Ірпінський краєзнавчий музейУ  березні фотовиставку “Наш  Афон” буде приймати   Ірпінське благочиння, Макарівського вікаріатсьва, Київської Єпархії.  Ініціативу благочиння підтримало керівництво Ірпінського історико-краєзнавчого музею. Офійійне відкриття виставки заплановано на 5 березня  (субота) 2016р. початок о 12:00.

У наші дні все більше людей прагнуть потрапити на цей грецький півострів, овіяний безліччю легенд. Виставка «Наш Афон» відкриває блаженний світ Афону та дозволяє відчути той неповторний афонський дух, який так приваблює паломників.

Починаючи з 2014 року інформаційно – просвітницький проект фотовиставка «Наш Афон» побував у багатьох місцях: Деснянській районній державній адміністрації, Київському будинку вчених НАН України, Національній бібліотеці України для дітей, Міжрегіональній  Академії управління персоналом та ін. Даний проект реалізовується за підтримки постійного партнера Паломницького Центру УПЦ, що діє при відділі зовнішніх церковних зв’язків, а також за підтримки благочиній Київської єпархії.

Кожен бажаючий зможе ознайомитись з виставкою з 5 по 26 березня 2016р. за адресою: м. Ірпінь, вул. Шевченка буд.4, в приміщенні Ірпінського історико-краєзнавчого музею. Детальнішу інформацію можете отримати за тел.:
(04597)-540-70; http://makariv-vikar.kiev.ua

***

Протягом декількох місяців 2013 року  на території  України перебувала правиця великомученика Георгія Побідоносця. Під час перебування святині у Києві на місті будівництва Кафедрального собору, відомий грецький фотохудожник Костас Асіміс спільно з галерею «Соборна» організував просвітницьку виставку «Наш Афон». По завершенню автор виставки передав у виставковий фонд  галереї «Соборна»  84 роботи. Після чого було прийнято рішення  розпочати  духовно – просвітницький проект  в рамках якого надати можливість громадськості  доторкнутись до життя Святої Гори через призму об’єктива .

Світлини відомого грецького фотографа Костаса Асіміса присвячені історії становлення та розвитку життя монахів на Святій Горі Афон, афонським храмам, побудованим у стилі візантійської архітектури, сценам із життя мешканців Святої Гори. На виставці, крім власних фоторобіт нашого сучасника Костаса Асіміса, представлені архівні чорно-білі світлини середини XIX-початку XX століття із фондів Російського на Афоні Свято Пантелеймонового монастиря.

Як відомо, фотолітопис Святого Афона вівся більш-менш регулярно до кінця 30-років XX століття. Саме він доніс до нас образ преподобного старця Силуана Афонського. На жаль, у середині минулого століття через зменшення мешканців монастиря фотолабораторія поступово згорнула діяльність, а пластини з негативами зазнали руйнації. Також катастрофічних збитків монастирському архіву завдала пожежа, яка влітку 1968 року спустошила половину монастиря. І лише наприкінці 1980-х років минулого століття на унікальні дагеротипи Російського на Афоні Свято-Пантелеймонового монастиря звернув увагу грецький фотохудожник Костас Асіміс. У 1984 році він вперше побував на Святому Афоні й практично залишився там назавжди.

Усі ці роки Костас Асіміс по зернинках збирає й відновлює фотосвідоцтва афонської історії. Щороку експозиція виставки поповнюється новими світлинами. За останній рік вона збагатилас 50-ма унікальними фотороботами, виготовленими із застосуванням найсучасніших технологій фотомистецтва.

З питань організації та проведення виставки “Наш Афон” просимо звертатися до менеджер з організації виставкової діяльності ДПЦ КС УПЦ (галерея “Соборна”), Брич Інна Іванівна тел. 063 068 99 11, 095 671 12 11, (044) 529 03 59.  www.soborna.church.ua

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *