В галереї “Соборна” відкрито персональну виставку, Заслуженого художника України, Юрія Пацана.(+ Відео)

IMG_891121 жовтня в стінах виставкової зали галерея “Соборна” відбулось офіційне відкриття та перезентаці виставки картин українського етнічного художника , Заслуженого художника України, Юрія Пацана під назвою “Подих осені”. Поля, ліси, річки, озера оживають завдяки талановитим рукам Юрія Івановича. «Усе, що колись бачив, – стверджує він, – намагаюся перенести на полотно». Сміливо можна стверджувати, що ці картини писані серцем – настільки барвистим і реальним є кожне полотно… Художник – інвалід першої групи, спеціальної освіти не має. Потрібно відзначити, що в його очах стільки радості, оптимізму й життєдайності.

IMG_8834На сьогоднішній день творчий доробок художника це понад 800 живописних полотен, численні персональні виставки, Юрій Іванович є членом Народної академії творчості інвалідів України, лауреат премії імені М. Островського та має звання Заслуженого художника України. Його роботи користуються великою популярністю серед поціновувачів мистецтва: багато картин знаходиться у приватних колекціях Росії, Німеччини, Канади, Китаю, США та ін.

Юрій Іванович – людина дивовижної долі. Отримавши в 36 років, після ДТП, спинно-мозкову травму,  він опинився в інвалідному візку. Але не здався й кинув виклик долі, творчий, мистецький. Не маючи художньої освіти, навіть приблизної уяви, за його словами, про природу малювання, опанував живопис. І досить майстерно, адже через 13 років став одним із найкращих пейзажистів України. Про це говорили гості, які прийшли на відкриття виставки.

IMG_8846Відкрила захід чарівна ведуча Альона Колесніченко словами вітать до усіх присутніх після чого запросила автора та почесних гостей до слова. Цього дня підтримати Юрія Івановича прийшли член правління Українського фонду культури -Козловський Валерій Анатолієвич,  Заслужений працівник фізичної культури і спорту, начальника регіонального центру “Інваспорт” – Віниченко Марія Василівна, автор Всеукраїнського благодійного проекту “Незламні”, візажист, громадський діяч – Федорчук Вікторія, директор Київського обласного центру Народної творчості та культурно-освітньої роботи – Гресько Тіна Василівна та інш.

IMG_8896Під час відкриття виставки пройшов концерт українського фольклору від Народного вокального ансамблю “Дивоцвіт”, Києво-Святошинського районного Будинку культури, с.Новосілки. художній керівник – Дячок Ігор Михайлович та ансамблю “Зоряниця”, Територіального центру соціального обслуговування населення Голосіївського району м. Києва, художній керівник – Дехтяренко Катерина Михайлівна.

Сюжет телевізійного каналу “Правда тут”

Автор виставки, Пацан Юрій Іванович народився у мальовничому селі Пархомівка 11 грудня 1963р., закінчивши Ірпінський  індустріальний технікум працював токарем і навіть ніколи не мріяв стати відомим художником. Страшна  автомобільна аварія 1999р. розділила його життя на «до»  і  «після»… змусила виживати, боротися, не занепадати духом, перемагати і попри все бути щасливим. Саме у ті страшні, для себе і своєї родини часи, Юрій Іванович, ледве оговтавшись від перших потрясінь аварії, операцій, страшних медичних діагнозів, долаючи фізичний і моральний біль, починає малювати. Лежачи у ліжку, сидячи у інвалідному візку,  в перервах між страшними відновлювальними процедурами, борючись за життя він наполегливо малює. Сюжети картин з’являються якось самі собою – це спогади про те життя  «до»… все що можна згадати і намалювати по пам’яті, те що здатне вилікувати, втішити, заспокоїти, зранену душу.

Отож, ласкаво запрошуємо відвідати виставку картин “Подих осені” в галереї “Соборна”(вхід зі сторони автостоянки), Залізничне шосе,3 (ст.м.Либідська) тел.(044)5290359.

ВХІД ВІЛЬНИЙ. 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *