Володимир Талашко – підліткам: «Головне – побороти лінь»

IMG_7310-0011 квітня у просвітницькому центрі Кафедрального собору в рамках проекту «У світі професій» діти та підлітки отримали унікальну можливість поспілкуватися з народним артистом України, професором кафедри режисури телебачення Інституту екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого, телеведучим телеканалу «Глас» Володимиром Талашко.

Володимир Дмитрович народився 6 березня 1946 року в Україні, у селі Грабове Волинській області. У 1963-1965 роках був актором Донецького музично-драматичного театру імені Артема у Макіївці. У 1972 році він закінчив Київський театральний інститут імені І. Карпенка-Карого. З 1972 року Володимир Талашко був актором кіностудії імені О. Довженка, першу роль в кіно – матроса Огнівцева – він зіграв в 1969 році, в картині Миколи Мащенка “Комісари”.

296426Далі були  «Коли людина посміхнулась» (радист), легендарні “В бій ідуть лише «старі» (Скворцов), «Юркові світанки» (Олександр), «Біле коло» (Шлейхерт), «Як гартувалась сталь» (Окунєв), «Капітан Немо» (Нед Ленд), «Дума про Ковпака» (Іван Тризна), «Народжена революцією» (Басаргін), «Дочка командора» (майор Біда, «Біларусьфільм»), «Яка у вас посмішка» (Олексій, Свердловська к/с), «Таємниці святого Юра» (Орест), «Якщо ворог не здається…» (Русанов), «На вістрі меча» (Петлюра), а також в епізодах фільмів: «Марина», «Чекайте на зв’язкового», «Ми звинувачуємо!», «Пароль знали двоє», «Обережно! Червона ртуть!», «Роксолана», «Під знаком Скорпіона» та багато інших.

Володимир Дмитрович – організатор Фонду Леоніда Бикова і фестивалю “Старі фільми про головне”. Неодноразово очолював журі традиційних дитячих фестивалів Духовно-просвітницького центру УПЦ.

Впродовж бесіди Володимир Талашко розповів дітям, як він став актором та що потрібно робити, щоб досягти успіхів у цій непростій професії. Особливу увагу Володимир Дмитрович приділив саме духовності, адже акторське мистецтво – це насамперед авторська, режисерська відповідь на духовні запити народу, і актор в першу чергу має справу з внутрішнім світом глядача. Тому Володимир Талашко наголосив на важливій необхідності звертати увагу на Церкву та культуру – мову, совість, порядність та вихованість. За словами актора, духовність – це те, що пов’язує нас з нашими предками.

Однією з наскрізних тез зустрічі стали слова Володимира Дмитровича: «Разом з людиною народжується лінь». І щоб досягти успіху, з цим ми маємо боротися все життя.

«Треба вчити літературу, але бажано вчити не тільки те, що вам сказала вчителька, що вам пропонує школа, але і те, що цікаво, що вам подобається» – радить молодому поколінню Володимир Талашко.

Зустріч пройшла активно та цікаво у формі діалогу, близького спілкування. Діти захоплено слухали відомого актора та задавали питання. Цікаво, що під час тренінгу кожен учасник міг проявити свої акторські здібності. Так, дехто виконав свої власні вірші, дехто – вірші Шевченка, дехто заспівав улюблену пісню «Скрябіна», дехто процитував англомовну колискову.

По завершенні бесіди діти подякували Володимиру Дмитровичу та, як і личить улюбленому акторові, вручили квіти. Потім було спільне фото на добру згадку та роздача автографів. Кожен залишився задоволеним зустріччю та повертався додому з натхненням.

Нагадаємо, тренінгова програма «У світі професій» – один із проектів Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість», в рамках якого діти та підлітки мають змогу переймати досвід у провідних професіоналів своєї справи. Так, завдяки проекту діти з успіхом освоюють ази журналістики, ІТ-спеціальності, фотографії, священства, спорту та ін.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *