Справжні витвори народної творчості: тривають майстер-класи з писанкарства (+Відео)

IMG_4505-001У галереї «Соборна» тривають традиційні майстер-класи з писанкарства. Впродовж Великого посту кожен охочий має змогу підготуватися до найголовнішого християнського свята – Пасхи – згідно з традиціями української культури.

Через самобутню та виразну красу писанкарства український народ виражає неповторну та найголовнішу радість всього світу – Христове Воскресіння. Не дивно, що писанка стала певним брендом та символом України. Цікаво, що навіть прості на перший погляд різнокольорові крашанки навчають нас добру та милосердю, адже виготовляються вони з любов’ю як великодній дарунок ближнім.

Цієї суботи до цього давнього народного мистецтва долучилися підопічні Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району, студенти Київського університету імені Бориса Грінченка та православна молодь столиці. З допомогою народної майстрині Лесі Рудської учасники майстер-класу пізнали ази майстерного розпису пасхальних яєць та зуміли виготовити справжні витвори народної творчості.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *