«У світі професій»: діти продовжують дізнаватися про свій майбутній фах від провідних професіоналів (+ ВІДЕО)

IMG_3285-001У підлітковому віці перед людиною постають важливі питання щодо обрання шляху свого життя – майбутньої професії. Якщо вчасно задатися цим питанням і серйозно до нього підійти, це допоможе обрати справжню справу свого серця, яка в майбутньому стане однією з головних запорук щасливого життя. Саме допомогти підліткам у виборі майбутньої професії і покликана спеціальна авторська тренінгова програма «У світі професій», організована Православним центром розвитку сім’ї «Сім’я в радість». Завдяки курсу діти мають змогу навчатися у провідних професіоналів своєї справи.  

Минулої суботи у галереї «Соборна» відбувся черговий тренінг, цього разу учасники програми отримали змогу глибше ознайомитися з такими професіями, як журналіст та IT-спеціаліст. Цікаво, що заняття з журналістики обрали в основному дівчата, IТ – переважно юнаки. Особливістю тренінгу стала його практична направленість.

З основами журналістики дітей ознайомила відома журналістка, член Національної спілки журналістів України, головний редактор  медіа-порталу «Православіє в Україні» Юлія Комінко. Заняття видалося цікавим та насиченим – підлітки дізналися особливості журналістської праці, ознайомилися з трьома основними жанрами журналістики, потренувалися брати інтерв’ю та навіть навчилися користуватися справжнім радійним диктофоном.

З професією IT-технолога ознайомив кандидат технічних наук, програміст, розробник багатьох IT-проектів Володимир Фіранський. Учасники тренінгу отримали ази сфери ІТ-технологій, визначилися з напрямком галузі, який їх найбільше цікавить, та розробили для себе план подальшого розвитку своїх здібностей у цій сфері.

Крім корисного професійного досвіду обидва заняття принесли дітям натхнення до освоєння  фаху, нові знайомства, радість спілкування та багато позитивних емоцій. Наступне заняття тренінгової програми відбудеться 7 березня о 15.00. Цього разу діти дізнаються основи фотомистецтва, гостем тренінгу стане професійний фотограф Юрій Павлов.

Дарія Кривошея
www.soborna.church.ua

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *