Чистота дитячої молитви: у Кафедральному соборі відбулася «дитяча» Літургія (+Відео)

IMG_298628 лютого, у суботу першого тижня Великого посту, коли Свята Церква вшановує пам’ять преподобного Феодора Тирона, у Свято-Андріє-Володимирському храмі Кафедрального собору була звершена так звана «дитяча» Божественна Літургія. Урочисте Богослужіння очолив Голова Парафіяльної ради та ключар Кафедрального собору єпископ Бородянський Варсонофій, якому співслужило духовенство храму.

Цього місяця Літургію для дітей супроводжував дитячий хор Свято-Кирилівського чоловічого монастиря. Юні хористи подарували вірянам особливий, піднесений молитовний настрій. Допомагали їм в цьому і молодші учасники дитячого хору Кафедрального собору, які наполегливо продовжують робити перші кроки у церковному співі. Так, сьогодні діти самостійно та впевнено виконали молитву «Отче наш» та Символ віри, а перед причастям – вивчені спеціально до Великого посту старовинні псальми про Христові страждання на Хресті.

Навчальну частину служби провів благочинний храму – протоієрей Павло Білий, який розповів, як правильно поститися дітям, щоб не нашкодити їхньому здоров’ю.

На радість духовенству, батькам та вірянам, цього дня багато діточок з молитвою та розумінням приступили до Чаші Христової. По завершенні Літургії владика Варсонофій звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом, в якому привітав усіх зі святом та подякував дитячим хорам та їх керівникам. Усім діткам були вручені подарунки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *