Піст – час для добрих справ…

2Молитва, піст та добрі справи! Християнство вчить, що допомагати ближнім слід завжди, однак у час посту на добрих справах робиться особливий наголос. «Ти постишся? Нагодуй голодних і спраглих, відвідай хворих, не забудь ув’язнених у темниці, пожалій змучених, утіш тих, хто у смутку, будь милосердним, покірливим, тихим, довготерпеливим, співчутливим, незлопам’ятним, побожним, істинним, благочестивим, щоб Бог прийняв піст твій і удосталь дарував плоди покаяння», — навчав святий Василій Великий. А святитель Феофан Затворник нагадував, що благодійництвом є улаштування училищ, заснування лікарень, будівництво притулків та інших «місць заспокоєння нужденних і стражденних». Проект “Руки милосердя” являється як найкращим прикладом служіння ближнім.

4Великий  піст – це період осмислення людиною  всього  свого земного життя, починаючи від самого початку аж до кінця.  Це  водночас є засіб, за допомоги якого людина  висловлює  свій  жаль, скорботу, а також каяття перед Творцем світу за  вчинені свої гріхи  словами, думками, діями, намагаючись  у такий спосіб духовно-морально вдосконалитись  перед Богом через своє смирення, терпіння і любов.

6У християнській інтерпретації, піст  вважається засобом  стяжання  Святого Духа. На думку  християнського православного подвижника Серафима Саровського, істинною метою християнського життя може слугувати стяжання  Святого Духа. А  справжніми засобами, за допомогою яких і відбувається це стяжання  є піст, молитва, милостиня і добрі справи людини.

Від свята Різдва Христового в просвітницькому центрі стартував новий проект благодійницького спрямування допомога малозабезпечини людям похилого віку, інвалідам, багатодітним родинам. Його особливістю стало те, що активною волонтерською діяльністю займаються люди похилого віку.

1Команда волонтерів проекту «Руки милосердя» буде працювати на збільшення кількості учасників як волонтерської, так «опікунської» сторони, і хто має бажання, може долучатися до цієї благої справи. Але головне – не забувайте, що це дуже велика відповідальність – не тільки перед людиною, якій ви допомагаєте, а й перед Богом.

Незабуваймо, що для волонтера дуже важливо бути комунікабельним, відкритим і готовим допомогти в будь-якій ситуації. Долучитись до проекту можна за тел: (044) 529 03 59 ( понеділок з 15:00 до 18:00)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *