День творчості та частування млинцями в галереї «Соборна» (+Відео)

IMG_2420-002Останній день перед початком Великого посту – Неділя Прощення. Цього дня кожен християнин намагається попросити пробачення у ближніх, простити всі образи, зігріти рідних душевним теплом, подарувати часточку миру та надихнути світлою радістю подарованого Богом життя. Особливо всього цього потребуюють наші діти, які завжди сприймають все з відкритим серцем.

Для багатьох діток столиці цей день став справжнім святом радості, посмішок, веселих ігор та майстер-класів. Адже 22 лютого, у Неділю Прощення, у галереї «Соборна» відбулося сімейне свято для дітей з багатодітних родин та дітей з обмеженими можливостями. На території будівництва коплексу Кафедрального собору УПЦ це свято було започатковано ще декілька років тому Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Захід підготовлений спільними зусиллями Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового, благодійного фонду «Благо Дарую» та арт-студії «Клоунада». Активно долучились до свята і волонтери Києва.

Сьогодні Україна живе в такий час, колибагато людей потребують допомоги. І благодійний фонд «Благо Дарую» не залишається осторонь та намагається зробити краще життя тих, хто гостро потребує підтримки. Одна з першочергових завдань фонду – допомога дітям, зокрема сиротам та переселенцям зі сходу України.

Відкрила сьогоднішнє свято чарівна ведуча – керівник просвітницького центру Кафедрального собору Ксенія Зозуля. Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія всіх присутніх привітав секретар Київської єпархії (по м. Київ) протоієрей Віктор Іващук.

«В цьому році в силу певних об’єктивних причин ми не святкуємо Масляну так, як святкували завжди в нас на Русі. Але ми не могли відмовити, щоб зібрати сьогодні вас перед Великим постом, привітати, побути з вами, погратися з вами, посвяткувати з вами сьогоднішню неділю, з’їсти з вами млинців і одне одного порадувати. Бо перш за все, сьогодні свято для вас, для дітей» – зазначив отець Віктор.

Подякувала співорганізаторам і волонтерам президент благодійного фонду «Благо Дарую» Валерія Коновалюк та зауважила:

«Фонд «Благо Дарую» всегда с удовольствием поддерживает и будет поддерживать подобные проекты, мероприятия, тем более, которые связаны с детьми. Дети – это цветы жизни. Дети – это наше светлое будущее. Что мы с вами все заложим в них, чему мы сможем их научить, передать какой-то опыт, так они и пойдут по жизни дальше. Безусловно, семья – это величайшая ценность, которая нам дана Богом».

IMG_2635-001Справжню казку ігор та розваг дітям подарували запальні аніматори арт-студії «Клоунада». Малеча отримала можливість пограти разом з потішними казковими персонажами – Козаком, Козою та Ведмедем. Цей напрочуд цікавий та активний відпочинок приніс невимовну радість малюкам.

Арт-студія «Клоунада» – це колектив творчих людей, які люблять і вміють працювати з дітьми, знають, як створити атмосферу дитячого свята, знайти підхід до кожної дитини. Вища театральна або педагогічна освіта є обов’язковою умовою для співробітників студії.

На маленьких учасників дійства чекали безліч рухливих конкурсів та змагань. Таким чином діти заробляли так звані смайли,які потім могли обміняти на різноманітні цікаві подарунки.

Яскравим сюрпризом для дітлахів стали і майстер-класи з сучасних технік декоративно-прикладного мистецтва. Будь-який майстер-клас – це завжди можливість навчитися чомусь новому. Так, завдяки нашим майстриням маленькі учасники опанували декупаж, ниткоплетіння, флористику, аплікацію, виготовлення витинанки, ляльки-мотанки, віночків та виробів із солоного тіста.

До речі, про тісто. Цього дня організатори за надійної підтримки волонтерів та друзів галереї «Соборна» підготували для гостей смачне частування – млинці на будь-який смак та запашний чай.

Необхідно відмітити, що в наш складний час, поруч з проблемами та хвилюваннями дорослих, неабияке значення має піклування про психологічне та духовне здоров’я дітей. На жаль, сьогодні наші діти отримують все менше позитивних емоцій, і подібні заходи стають для них тим затишним місцем, де можна відпочити та набратися сил і гарних вражень. Тим легше для малечі буде і настання Великого посту. Діти чудово провели час, підтримали фізичну форму та весело поспілкувалися з однолітками.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *