Відкрито нові виставки у галереї «Соборна» (+Відео)

IMG_0134-0015 лютого у галереї «Соборна» презентували нові виставки. В єдиному виставковому просторі галереї – відразу дві експозиції актуальної соціальної тематики, в тому числі – Всеукраїнський проект «Благодійність крізь призму об’єктива», організований Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» – це кращі 40 фотографій, обраних з понад 550 фоторобіт, які надійшли з усіх куточків України. Кращі роботи V Всеукраїнського фотоконкурсу “Благодійність крізь призму об’єктива” були відібрані професійним журі, до складу якого увійшли як відомі на весь світ українські фотографи (Едуард Странадко), так і представники міжнародних благодійних інституцій (Програма «Волонтери ООН», Благодійний фонд «Зміцнення громад»).

DSC08932_(2)Катерина Ржевська – менеджер програм Українського форуму благодійників:

«Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» є щорічним проектом, який реалізує Український форум благодійників з метою популяризації благодійності, привернення уваги громадськості до діяльності благодійних фондів та волонтерів. Кожного року – це нові світлини, які відображають добрі справи, які творять українці протягом року. Кожного року – це нові історії про допомогу один одному, про реалізовані проекти благодійних фондів, про самовідданість волонтерів. Фотовиставка дає привід кожному замислитися: «А що я можу зробити, щоб зробити світ кращим, адже є стільки можливостей зробити добру справу». Галерея «Соборна» регулярно проводить соціальні та благодійні акції, тому нам дуже приємно показувати виставку її відвідувачам. Сподіваємось, виставка додасть віри в людські чесноти та подарує натхнення для добрих справ».

Також цього дня у галереї презентували виставку, присвячену 10-річчю Київської православної громади нечуючих. На 60 світлинах – будні і свята особливих людей, які живуть у світі тиші: Богослужіння, зустрічі, паломництва, виступи, веселі заняття недільної школи та багато іншого. Фотографії розповідають про життя цієї великої родини, де не можуть почути, але вміють відчути серцем.

З вітальним словом жестовою мовою до всіх присутніх звернувся духівник Київської громади нечуючих – протоієрей Григорій Крижановський. В рамках урочистого відкриття виставки відбулася благодійна фотосесія для вихованців недільної школи «Чути серцем», яку провела професійний фотограф Надія Овчініна.

Побачити експозицію можна до 23 лютого.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *