Відбулася зустріч стосовно підготовки Різдвяного обіду для бідних Києва

IMG_6182-00129 грудня у галереї «Соборна» відбулася зустріч волонтерів стосовно проведення традиційного Різдвяного обіду для соціально незахищених та бездомних, який відбудеться у галереї «Соборна» 7 січня. У зустрічі взяв участь ієромонах Мелхиседек (Гордієнко).

Нагадаємо, Різдвяний благодійний обід у день Різдва Христового щороку проводить благодійна спільнота на честь святого Егідія. Минулого року вперше ініціативу спільноти підтримав Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ.

IMG_6200Юрій Ліфансе – голова громадської організації «Друзі спільноти святого Егідія»:

Різдвяний обід для бідних міста Києва відбудеться 7 січня наступного року. В цей день тут збереться більше сотні бездомних людей, літніх людей, бідних родин, які будуть святкувати Різдво Христове. Сьогодні збиралися помічники, скажемо – «ангели» для галереї, які будуть служити в цей день літнім людям. Є дуже гарний настрій, є надія, оптимізм на те, що різдвяний обід пройде дуже добре, що після Літургії ми зберемося для того, щоб разом відсвяткувати цей день в такому дуже гостинному домі – галереї «Соборна», де різдвяний обід вже проходить вдруге і стає традиційним.

Найскладніше питання, яке сьогодні обговорювалося, – це збір подарунків і пошук ще більше ангелів, які б прийшли нам допомагати, бо запрошено 110 людей, ще треба зібрати 50-60 подарунків – це теплі речі (шапка, шарф, рукавиці), солодощі, чай, які можна було б покласти у подарунок для кожної людини, що прийде святкувати. Потім запрошуємо всіх 6 січня зранку прикрасити зал, 7 січня – відразу після літургії  об 11.30 накривати столи і святкувати разом з нами Різдво.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *