КИЇВ. З 23 листопада по 9 грудня в галереї “Соборна” пройде виставка, присвячена пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

БМВ223 листопада, у День народження Блаженнішого Митрополита Володимира, у галереї «Соборна» відбудеться відкриття фотовиставки, присвяченої пам’яті Блаженнішого Владики. На виставці будуть представлені фотографії Митрополита Володимира, зокрема з особистого архіву Митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра, роботи православного фотографа з Краматорська Ігоря Граченка та юної художниці Маргарити Головакіної. Фотовиставка є спільним проектом галереї «Соборна» (Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ) та Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також цього дня родина Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового запрошує до спільної заупокійної молитви за Блаженнішого Владику – панахида відбудеться о 12:30 в храмі Всіх святих.

Особистість Блаженнішого Владики стала символом і втіленням непохитної мужності та стійкості Української Церкви. На древній кафедрі Київських святителів митрополит Володимир проявив себе не лише як пастир добрий, який готовий душу свою покласти за паству свою, але й як талановитий проповідник, богослов, учитель віри. Очоливши Церкву у непростий для України час, Блаженніший Митрополит Володимир зумів зберегти в ній мир та злагоду, об’єднати православних християн, суттєво розвинути всі єпархії, ствердити одвічні християнські цінності в українському суспільстві.

Втративши свого духовного наставника, православна Україна возносить гарячі молитви та береже у серці теплі спогади про Блаженнішого Владику. Запрошуємо до галереї «Соборна» переглянути фотографії Митрополита Володимира, згадати світлі моменти життя рідної для нас усіх людини, його велику любов до Бога, до рідної землі та її благочестивого народу.

Чекаємо на Вас за адресою: м. Київ, Залізничне шосе, 3 (м. Либідська)

Відкриття – відразу після панахиди

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *