Світ буде добрим! (+Відео)

IMG_9555-001Спільними зусиллями студії образотворчого та декоративно-прикладного  мистецтва “Акварель”, клубу за місцем проживання “Поділля” Печерського району Києва, Міжнародного фестивалю мистецтв «Зоряні октави» та Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ організовано виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва з такою життєствердною та актуальною назвою – «Світ буде добрим, так хочуть діти!». 29 червня у галереї «Соборна» відбулося відкриття виставки, старанно підготовленої руками талановитих дітей.

Особливість виставки у поєднанні декількох тематичних експозицій – «Великдень», «До 200-річчя з Дня народження Т. Шевченка», «Жінка», «Заглядає в очі казка», «Неймовірні фантазії», «З повагою до братських культур», «До Дня перемоги – Пам’ять не знає сивини», «Весна в Європі». Представлені роботи демонструють справжнє різноманіття сучасних технік образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – квілінг, аплікація, колаж, живопис, малюнок, графіка, дизайн, лялька-мотанка та ін. Своїми роботами діти намагаються донести головну ідею виставки – утвердження добра, миру і злагоди на землі.

В рамках урочистого відкриття учасники Міжнародного фестивалю-конкурсу пісенного мистецтва «Зоряні октави» подарували всім присутнім прекрасний концерт.

IMG_9396-001З вітальним словом на заході виступив Голова Парафіяльної ради та ключар Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового єпископ Бородянський Варсонофій:

«Ця виставка є дуже актуальною. Актуально звучать слова про добро, коли Україна переживає тривожні часи. Ми повинні допомагати діткам примножувати цю доброту, доторкнутися до їх сердець любов’ю і добротою. Господь у Євангелії, звертаючись до кожного із нас, говорить: «Будьте, як діти». Тобто чистим душею, добрим, як діти. Тому ми, прислухаючись до дітей, до їх чистих сердець, які взивають і просять, щоб світ був добрий, також маємо бути добрими і дарувати це добро кожному, хто зустрічається на нашому шляху. Ми знаємо, що світ буде добрим, якщо ми будемо дарувати добро і любов нашому ближньому».

Учасники та всі, хто доклав зусиль до створення виставки були нагороджені сердечними подяками та подарунками.

IMG_9372-001Людмила Рабінович – Президент та засновник Міжнародного фестивалю-конкурсу пісенного мистецтва «Зоряні октави»:

«Діти сьогодні голосно сказали: «Світ буде добрим, так хочуть діти!». Те, як вони бачать завтрашній день, вони представили у своїх малюнках. Діти хочуть зустрічати яскраве сонечко, успішно відпочивати на літніх канікулах, проявляти свої творчі здібності в таких прекрасних роботах, малювати добрі казки, фантазувати, малювати своїх батьків, радіти природі, вивчати народні традиції, вшановувати народні традиційні свята… Діти прагнуть миру, прагнемо миру ми всі. І світ буде справді добрим, бо так хочуть діти!..»     

IMG_9293-001По завершенні концертної програми на заході було проведено майстер-клас з рукоділля: кожен охочий отримав змогу навчитися виготовляти українську народну ляльку – ляльку-мотанку.

Насолодитися доброю дитячою творчістю у галереї «Соборна» можна протягом місяця – до 24 липня.

Підготувала Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *