Фотовиставка «Наш Афон» у Козині (+ Відео)

IMG_7537-001Фотовиставка «Наш Афон» продовжує подорож Київською єпархією. Все більше людей можуть доторкнутися до життя Святої гори – земного уділу Божої Матері. Цього місяця просвітницький проект галереї «Соборна» презентується у Козині. 4 червня відбулося відкриття виставки у місцевому будинку культури.

Експозицію, присвячену Святій горі Афон, тут зустріли напрочуд тепло та радісно. Цікаво, що для Козинського будинку культури «Наш Афон» став першою виставкою в історії.

IMG_7750-001Інна Яцків-Бондаренко – директор Козинського будинку культури:

Нам дуже приємно зустрічати таку прекрасну міжнародну виставку в нашому будинку культури. Вдвічі приємно, що ми маємо змогу дати можливість нашим діткам доторкнутися до духовного. Сподіваюся, що на протязі цього часу, коли виставка буде у нас, козинські люди матимуть змогу побачити, почути, доторкнутися і збагатити свій духовний світ цими прекрасними роботами фотохудожника. Я дуже сподіваюся, що ця виставка покладе початок нашій співпраці і це буде перша ластівка, яка понесе за собою нашу спільну роботу.

У відкритті фотовиставки взяли участь керівник Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ Ксенія Зозуля, директор Козинського будинку культури Інна Яцків-Бондаренко, головний адміністратор будинку культури Оксана Калініченко, настоятель козинського Свято-Борисо-Глібського храму протоієрей Петро Артерчук та представник Паломницького центру УПЦ Олександр Ворсін.

Усі відвідувачі з радістю та неабиякою цікавістю знайомляться з життям Святої гори. Цього дня відбувся справжній аншлаг – експозицію побачило більше 150 відвідувачів, серед яких переважною більшістю стали школярі.

Традиційно для глибшого ознайомлення з чернечою республікою в рамках відкриття фотовиставки відбувся показ документального фільму Паломницького центру УПЦ «Афон – вершина світу». По завершенні перегляду глядачі отримали змогу поспілкуватися з автором та режисером фільму Олександром Ворсіним.

IMG_7747-001Олександр Ворсін – співробітник Паломницького Центру УПЦ, журналіст:

Фотовиставка Костаса Асимиса предоставляет уникальную возможность совершить паломничество на святую землю – на Афон – тем людям, которые по каким-то причинам, может, туда никогда и не попадут. Фотовыставка уже не первый раз меняет место своей дислокации, и сегодня она находится в поселке Козин Обуховского района. Нам приятно, что Паломнический центр УПЦ  имеет возможность принять участие в открытии этой выставки и продемонстрировать пускай и не большую, но в каком-то смысле все же уникальную работу – документальный фильм «Афон – вершина мира». Надо отметить, что любая видеосъемка на Афоне – явление из ряда вон выходящее. Можно буквально на пальцах одной руки пересчитать документальные фильмы, снятые на Афоне. Увидеть живое видео с Афона, молящихся старцев для жителей сегодняшней Украины – это очень важно. Увидеть их на фотоизображениях, в формате документального кино – очень важно жителям сегодняшней Украины понимать, что о них молятся.   

Вражаючі фотографії, зроблені відомим грецьким фотохудожником Костасом Асімісом на Святій горі Афон, сповнюють світлом та зміцнюють віру. Нести духовність тисячолітньої святині Православ’я, де возноситься молитва за весь світ – головна мета просвітницького проекту «Наш Афон».

У Козині виставка триватиме до 27 червня.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *