Даруймо щасливе дитинство! (+Відео)

IMG_7386-001Що таке дитинство? Кожен християнин відповість, що це – завжди щирі радощі, всеохоплююче щастя і дзвінкий сміх. Діти – наш найдорожчий скарб, подарований Богом, наша радість і наше майбутнє.

У перший день літа з ініціативи Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї за підтримки Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Православних скаутів України відбувся святковий масовий захід до Міжнародного дня захисту дітей.

Свято розпочалося з молитви в Андріє-Володимирському храмі Кафедрального собору. Урочистий молебень очолив Голова відділу у справах сім’ї єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон у співслужінні Голови Парафіяльної ради собору єпископа Бородянського Варсонофія та священників Київської єпархії.

IMG_7108-001Єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон:

«У сьогоднішній недільний день вся повнота Православної Церкви долучається до відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Ми бачимо, як діти зростають. Або в послусі Святій Матері-Церкви, своїм батькам, і дійсно є дітьми, які живуть з чистими серцями, світлими думками, добрими намірами, які виховуються в них з бажанням, щоб вони примножили в мирі добро. Також ми бачимо перед собою дітей, які скалічені долею, які хворіють, які позбавлені батьківської уваги, любові, справжньої повноцінної сім’ї. І Церква як чадолюбива матір не може стояти осторонь проблем та турботи про цих дітей. Тому ми сьогодні в першу чергу подякували Богові за те, що Він благословляє нас миром, що Він любить дітей і все Своє творіння. Дай Боже, щоб ми жили в суспільстві, в якому діти займатимуть одне з перших місць, бо вони – майбутнє і нашої країни, і нашої Церкви. Ми віримо в те, що благодать і милість Божа будуть з нами, бо діти народжуються, від купелі Хрещення приступають до Причастя Тіла і Крові Христових, і це вселяє в нас надію, що дякуючи чистій дитячій молитві ми будемо мати на нашій Україні спокій, мир, і Господь буде милостивий до всіх нас. Зі святом!»       

З нагоди свята у галереї «Соборна» на дітей та батьків чекало багато цікавого.

Відкрили захід Преосвященнійші владики Пантелеімон та Варсонофій, які привітали всіх присутніх зі святом та звернулися з архіпастирським словом. Урочистий захід продовжився святковим концертом.

Однією з найочікуваніших подій свята стала прем’єра вистави «Світле Воскресіння» (за О.С. Хомяковим) дитячої театральної студії «Радощі», що діє при просвітницькому центрі. Вихованці студії за допомогою свого художнього керівника Сергія Дудка змогли передати зі сцени неймовірні почуття та емоції і вразили всіх глибиною духовного змісту та майстерністю акторської гри.

Також в рамках свята дитинства галерея «Соборна» презентувала нову незвичайну експозицію – фотовиставку «Втиснутись в нормальність» вихованців реабілітаційного центру «Родина». Виставка зібрала яскраві миттєвості життя діток з особливими потребами.

Яскравими виступами всіх присутніх привітали вихованці недільної школи Свято-Кирилівського чоловічого монастиря та соціально-реабілітаційного центру «Родина».

Підтримали свято й учасники волонтерського руху православної молоді «Молодість не байдужа», які провели благодійний аукціон арт-робіт дітей із Національного інституту раку.

Цього дня ніхто з дітей не залишився без цікавого та веселого заняття. Різноманітні майстер-класи, ігри, конкурси, подарунки – все, щоб початок сонячного літа на довго запам’ятався малечі.

Дитинство – це незабутня пора сподівань, найчудовіший, найбезтурботніший та найрадісніший період в житті кожного. Саме діти приносять у світ щиру радість, чистоту та простоту життя. Кожні люблячі батьки хочуть дати своїй дитині все найкраще. Дарувати щасливе дитинство малечі – дорослим доручено Самим Господом. Тому головне завдання матері і батька – навчити дитину добру та привести її до Христа.

Дарія Кривошея

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *