Блаженніший Митрополит Володимир відзначив сучасних жінок мироносиць(+ Відео)

IMG_2060У День святих Жон-мироносиць з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, Духовно-просвітницький центр кафедрального собору в черговий раз провів урочистий святковий захід «Сучасна жінка-мироносиця». Проект реалізується за підтримки синодальних відділів УПЦ. З нагоди свята було відзначено жінок, які ведуть активну соціальну діяльність та продовжують служіння  святих Жон-мироносиць. Цьогоріч в церемонії нагородження взяли участь від імені єпископа Ровеньківського та Свердловського Пантелеімона голови Синодального відділу у справах сім’ї, диякон Іоанн Ружицький, а також організатор проекту керівник Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ Ксенія Зозуля.

За активний внесок у благодійному, соціальному та духовно – просвітницькому служінні на славу Української Православної Церкви в тому числі Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового, що будується у м. Києві та з нагоди святкування Дня Жон Мироносиць в рамках святкового заходу «Сучасна жінка мироносиця»  були відзначені церковними нагородами від Предстоятеля УПЦ – 14 сучасних мироносиць. Серед них:

IMG_1997Папка Людмила Миколаївна – православна поетеса, автор збірок віршів для дітей та дорослих. Людмила Миколаївна впродовж багатьох років прославляє Господа своїми віршами, дарує безкоштовно просвітницьку літературу (книги) дітям та дорослим, бере участь в роботі недільних шкіл та виступає  в благодійних  концертах.

 

 

IMG_2005Дмитренко Ольга Вадимівна – піаністка,  заслужена артистка України, та протягом трьох років щомісяця на благодійних засадах проводіть просвітницькі концерти класичної музики у стінах галереї «Соборна» (Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового) та інших закладах, організовує благодійні концерти в підтримку малозабезпечених людей здійснює культурно – просвітницьку роботу

IMG_2002Мехед Людмила Георгіївна,  веде активну духовну-просвітницьку роботу, організовує на благодійній основі для малозабезпечених людей паломницькі поїздки, знайомить паломників різного віку з православними святинями України, супроводжує паломницькі поїздки клубу «Шлях до святині», що є одним із провідних проектів духовно-просвітницького центру (галерея «Соборна»)

IMG_2009Гогенко Вікторія Борисівна, музикознавець, композитор,  протягом трьох років щомісяця на благодійних засадах проводіть просвітницькі концерти класичної музики у стінах галереї «Соборна» (Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового). Є автором культурно-просвітницьких програм про композиторів класиків для дітей, молоді та всіх, хто цікавиться музикою. Організовує благодійні концерти класичної музики на підтримку будинку ветеранів сцени та інших закладів.

IMG_2087Матінки помічниці Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору Воскресіння Христового (галерея «Соборна»), які протягом чотирьох років трудяться на території будівництва Кафедрального Собору на честь Воскресіння Христового. Щонеділі та на всіх заходах що проходять в Духовно-просвітницькому центрі вони готуєть частування для прихожан та відвідувачів; допомагають у вигляді волонтерство за необхідності під час перебування у м. Києві вселенських святинь, серед яких «Риза Пресвятої Богородиці», «Десниця Великомученика Георгія», «Дари Волхвів», також беруть активну участь у волонтерській роботі Православного центру розвитку сім’ї “Сім’я в радість” Кафедрального собору: Риженко Валентина Романівна, Іванченко Світлана Вікторівна, Ворона Ольга Павлівна, Онуфрієнко Тетяна Павлівна, Комарова Валентина Миколаївна, Терещенко Любов Філімонівна, Зуєва Світлана Вікторівна, Лавриненко Любов Василівна, Стахів Ірина Романівна, Захарчук Юлія Володимирівна. 

IMG_2027Привітали сучасних мироносиць і постійні партнери Духовно-просвітницького центру журнал «Фома в Україні» в особі головного редактора протодиякона Олександра Карпенко та Паломницький відділ Києво-Печерської Лаври – подарували відзначеним жінкам відвідування Ближніх і Дальніх печер у супроводі гіда.

IMG_2108На честь всіх жінок в рамках святкового заходу  відбувся  концерт класичної музики за участю заслуженої артистки України Ольги Дмитренко,музикознавця Вікторії Гогенко, лауреатів міжнародних конкурсів Марини Народницької та Ірини Жуковської. З музичним вітанням виступив народний художній колектив – Дитячий академічний хор «Веснянка».

Крім того, всіх присутніх по завершені свята запросили у подорож по куточкам української замлі через призму картин художниць Олесі Сілакової та Тетяни Фокіної. Більше 80 живописних творів арт – виставка “Картини маслом”  стверджують високий професіоналізм художниць. У представлених пастелях, олійних монотипіях, художниці спонукають глядача осмислити рівновагу, що існує між зовнішнім і внутрішнім, реальним світом…

IMG_2223Фокіна Тетяна – художник, член Корсунь-Шевченківського літературно-мистецького об’єднання «Янтарка». Нині Тетяна Фокіна остаточно присвячує своє життя головному покликанню – образотворчому мистецтву, живопису. Найбільше натхнення приходить до неї від рідної землі. На сьогоднішній день нею створено біля 200 робіт. Роботи майстрині займають почесне місце в експозиціях Білоцерківського краєзнавчого музею: «Вид на Миколюківську гору» (полотно, олія, 1997р.), «Українська Хата» (полотно, олія, 1997р.), «Бурштинова осінь» (полотно, олія, 2011р.), «Буки літом» (полотно, олія, 2012р.), «Смарагдова стежина» (полотно,  олія, 2011р.), «Буяння весни» (полотно, олія, 2013р.).

Олеся Сілакова – художник, народилась і проживає в Києві. Навчалась в художнійстудії при ЦДХ, в 2002 поступила в НТУУКПна поліграфічний факультет, спеціальність “Мистецтво”. Працює  в різнихнапрямкахживопису: натюрморт, пейзаж, портрет… Зараз творить в техніці батик (розпис по шовку). Щось постійно спонукає перемикатися від однієї техніки до іншої – графіка, живопис маслом, акварель, батік …

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *