Тренінг «Обираю здоров’я» – враження учасників

IMG_6050

Сьогодні, 28 березня, відбулася друга частина тренінгу «Обираю здоров’я» для дітей та підлітків від Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість». На занятті, яке провели спеціалісти кафедри соціальної педагогіки Інституту людини Університету ім.Б.Грінченка – відомий спеціаліст в сфері освітніх технологій Тетяна Лях та автор тренінгових методик і публікацій Тетяна Спіріна, а також брати-священики ієрей Костянтин та ієрей Андрій Дворові – духівники центру розвитку «Сім’я в радість» (клірики храму Великомученика та целителя Пантелеїмона міста Боярки), обговорювалися питання небезпеки алкогольної та нарко- залежності. На учасників чекали цікаві досліди, навчальні фільми, нові знайомства та багато позитивних емоцій та вражень.

Оксана_Калiнiченко

Оксана Калініченко, мама учасника тренінгу:

Я думаю, що в наш досить складний час обов’язково мають проводитися такі бесіди, тренінги, уроки для того, щоб наші діти змогли зрозуміти, безпосередньо доторкнутися, щоб більше ніколи до цього не повертатися. Канікули, звичайно, потрібні для відпочинку, але й для того, щоб збагатити свою духовну сторону і розумові якості. На жаль, до наших дітей все це надходить через комп’ютер, а тут все таки – живе спілкування, чого взагалі не вистачає нашим дітям.

В силу різних обставин батьки не завжди можуть донести до норовливих підлітків ту інформацію, яку доносять на цих тренінгах. Вони слухають, спілкуються, і я маю надію, розуміють. Особливо, якщо це говорить священик, це вже авторитет. Коли підліткам говорять молоді, усміхнені хороші люди – це теж зовсім по-іншому сприймається. Таке спілкування повинно бути, щоб діти розвивалися не тільки в «клавіатурному» напрямку.

Iнна_Яцкiв-БондаренкоІнна Яцків-Бондаренко, мама учасника тренінгу:

Наша людина, як правило, якщо не «вдариться», то й не отримає необхідної інформації. Так само і батьки – деякі з них ніколи не палили, і не знають взагалі, що це таке. А тут дійсно, люди розповідають, які з цим стикалися. І я як мама, яка приводить сюди дитину, дуже сподіваюся, що мій син почув, що розповідали про нікотин, які від нього можуть бути наслідки. Дуже хочеться, щоб діти дослухалися до цих занять.

МарiяМарія, учасниця тренінгу:

Кроме знаний о вредных привичках, благодаря занятиям я сделала вывод, что нельзя отходить от свого Ангела-Хранителя, от всего того, что святое, потому, что когда ты отходишь в другую сторону, ты отходишь и от спасения.

 

 

Аня

Аня Болгара, учасниця тренінгу:

Нужно избегать людей, которые употребляют наркотики и алкоголь, говорить им, чтобы переставали это делать, потому что они очень вредят своему здоровью и становятся зависимыми. Никакой пользы наркотики не дадут. Я желаю своим сверстникам, чтобы они думали перед тем, как что-то сделать, чтобы они внимательно просмотрели свое будущее, которое их будет ожидать, если они будут иметь вредные привычки. Мне очень понравился тренинг, я внимательно слушала все, что говорили и с этого нужно делать выводы.

Олександра

Олександра Дворова, учасниця тренінгу:

Тренинг очень хороший, позитивный, я много чего нового узнала. Как уберечь себя, чтобы мир был самобезопасен, чтобы было лучше тебе и всем окружающим. У нас очень много было интересных игр, в которые я впервые играла. Нам рассказывали о том, как курение, алкоголь, наркотики влияют на человека. Я даже не знала некоторых вещей, которые нам рассказывали. Очень много впечатлений, было очень интересно и весело, я нашла новых друзей и теперь я могу обезопасить свой мир.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *