«Моя матушка – це дарунок від Бога. Вона своїм смиренням та вчинками допомагає мені служити Богу» (+Відео)

IMG_5299Повний зал, але протягом двох з половиною годин триває молитовна тиша. Більше 150 слухачів отримали відповіді на питання про сімейне життя. «Як створити міцну та люблячу сім’ю?» – протоієрей Василій Стецяк, клірик Свято-Вознесенського храму (Деміївка), багатодітний батько  поділився досвідом сімейного життя. Познайомитись з історією великої родини Стецяк та отримати відповіді на запитання прийшли люди різного віку, і ті,хто давно вже в шлюбі, і ті, хто тільки замислюється про створення сім’ї.

IMG_5290Отець Василій розповідає про своє життєве самовизначення, шлях своєї сім’ї, радощі й труднощі свого життя.  В книжці такого не прочитаєш. В кожного з нас  в ці години виникає можливість доторкнутися до унікального досвіду багатодітної родини, відчути  атмосферу любові й взаємоповаги, що існують в цій сім’ї.

«Моя матушка – це дарунок від Бога. Вона своїм смиренням та вчинками допомагає мені служити Богу», – говорить протоієрей Василій Стецяк. Познайомились отець Василій і  матінка Юлія у  Києво-Печерський Лаврі після служби.  Отець Василій виріс в родині священика, матінка Юлія на той час залишилася сиротою. Зустрічалися, зрозуміли, що обидва шукають в житті Бога, мають подібні цінності та прагнення. З часом створилася сім’я. І почалися не тільки радощі, але й труднощі, що долали разом. Свого житла не було, жили і в гуртожитку, знімали кімнати в бабусь, квартири. Народжувались діти, зараз у нас четверо дітей.  І не зважаючи на побутові труднощі, сім’я була щасливою.  «В основі стосунків між всіма в нашій сім’ї – взаємоповага та любов. Ми завжди можемо обговорити ситуацію, почути один одного, підтримати, порадитись і вирішити проблему», – підкреслює отець Василь.

 IMG_5282«Наші діти – це наша радість. З старшими (хлопчик – 16 років, дівчинка – 13 років) ми маємо товариські стосунки, вони наші друзі й помічники. Молодших дітей, яким 3 і 4 роки, як і старших дітей, ми дуже любимо, намагаємось приділяти всім час, розвивати дітей, виховувати  християнами». Старший син Іван, так схожий на батька, був у залі разом із друзями. Він захоплюється біологією, мріє отримати світську та духовну освіту.

«З дітьми потрібно розмовляти, потрібно чути дітей, говорити з ними, приділяючи їм всю свою увагу, бути для них прикладом любові». – отець  Василій Стецяк.

Протягом зустрічі піднімалися питання стосовно підготовки до таїнства Вінчання; особливостей сімейного життя під час посту; ставлення церкви до громадянського та цивільного шлюбу; шляхи пошуку порозуміння в сім’ї; чому важливо берегти цнотливість до шлюбу та зберігати вірність; які кроки до створення люблячої сім’ї та багато інших.

IMG_5289«Сім’ю ми будуємо щодня до самого кінця нашого життя. Від нас залежить як ми покладемо цеглинки сімейного щастя. Сім’я народжується через муки викоренення всього гріховного». –  отець Василій Стецяк

Духовно-просвітницькі зустрічі на тему «Як створити міцну та люблячу сім’ю?»  організовуються Православний центром розвитку сім’ї «Сім’я в радість» щомісяця. Наступна зустріч відбудеться 9 квітня о 19.00. Досвідом сімейного життя поділиться протоієрей Валентин Марчук, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Волинської Єпархії. В сім’ї Марчук 7 дітей, 3 з яких прийомні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *